Jednoduché stir-fry rezance (bez sójovky)
V rámci nášho 20 eurového týždenného nákupu sme vo vlogu pripravovali aj tento jednoduchý recept na stir-fry rezance, aké asi nájdete v každej čínskej reštike. Ale prečo si ich nepripraviť doma, čerstvé, za pár minút a vziať si ich so sebou do práce.
Rezance
Na tento recept sme použili úplne klasické wifonkové pšeničné rezance. Ak vám to financie dovolia, kúpte si radšej ryžové alebo akékoľvek iné, ktoré neobsahujú pšenicu. Zvýšite tým nutričnú hodnotu jedla a menej zaťažíte svoj organizmus.
Zelenina do stir-fry
Na stir fry môžete použiť hocijaký druh zeleniny, ktorý máte doma, či už je čerstvá alebo z mrazničky. Hodí sa brokolica, mrkva, hrášok, edamame, fazuľové lúsky, cuketa, hríby, paprika,.. Základ je cesnak a cibuľa, neuškodí ani čerstvý zázvor.
Príprava: 5 min
Varenie: 15 min
Celkom: 20 min
Čo budete potrebovať pre 2 osoby:
- dva kúsky kučeravých rezancov
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 paprika
- 2 mrkvy
- pol hrnčeka mrazeného hrášku
- pol hrnčeka fazuľových lúskov
- 1 čl Taco korenie
- 1 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
Ako na zeleninové rezance:
- Dáme si do hrnca variť dostatok vody. Ja nesolím, ale vy si kľudne dajte, ak ste zvyknutí.
- Medzitým si nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu škrabkou na julienne pásiky, papriku nadrobno.
- Uvaríme cestoviny podľa návodu, nerozvarte ich, radšej ich varte kratšie, tie naše sa varili tak 3 minúty, potom vodu zlejte a prepláchnite studenou vodou, aby sa nezlepili.
- Do hlbšej panvice dajte olivový olej (alebo vodu, ak ste bez oleja), zohrejte, pridajte cibuľu, papriku a mrkvu. Osmažte, keď sa cibuľa rozvonia, pridajte cesnak, ak máte tak aj zázvor. Opekajte do zmäknutia.
- Prisypte hrášok a fazuľové lúsky, zmes premiešajte, 2 min poprehadzujte, prihoďte rezance a všetko spolu zmiešajte.
- Môžete nakladať na tanier, my sme si spravili ešte veľký zelený šalát s tahini dresingom a ak máte, prilejte si aj sójovú omáčku na dochutenie, alebo chili. Coleslaw šalát si môžete pripraviť podľa tohoto receptu.