Cookies s kúskami čokolády
Konečne maslové, chrumkavé a vnútri jemné špaldové cookies s čokoládovými kúskami, ktoré si zamilujete.
Ako upiecť vegánske cookies
Cookiesky obsahujú vajcia a maslo. Už som si zvykla na to, že vajcia naozaj do niektorých receptov ísť nemusia a tam kam áno, zvyčajne stačí použiť ľanové vajíčko. Maslo sme v týchto sušienkach nahradili vegan maslom, ktoré už dokážete zohnať v supermarketoch.
Do cesta išla bežná špaldová múka, jedlá sóda, ktorá im pomohla narásť, vanilka a kokosový cukor, ktorý im dal nezameniteľnú vônu a chuť.
Čas na prípravu: 20 min
Na 12 veľkých sušienok budete potrebovať:
- 110 g vegan masla (Alsan) izbovej teploty
- 80g kokosového cukru
- 3 PL mandľového mlieka (nesladeného)
- 2 ČL vanilkovej esencie
- 150g špaldovej múky
- 1/2 ČL jedlej sódy
- 1/4 ČL soli
- 1 hrnček čokoládových čipsov bez mlieka
POSTUP:
1. Rúru si predhrejte na 180 st C. Plech vyložte papierom na pečenie.
2. V mise si zmiešajte maslo izbovej teploty s cukrom.
3. V druhej miske zmiešajte múku, sódu a soľ.
4. Do misky s maslom pridajte mlieko a vanilku a poriadne vymiešajte aspoň 1-2 min.
5. Pridajte polovicu misy s múkou a premiešajte. Pridajte zvyšok a všetko spolu zmiešajte
6. Teraz prihoďte čokoládové čipsy
7. Polievkovou lyžicou naberajte kopčeky zmesy a ukladajte ich na papier na pečenie. Medzi jednotlivými kôpkami nechajte 5-6 medzeru, lebo sušienky sa roztečú.
8. Vložte do rúry a pečte 12 min. Nevysušte ich. Nechajte pár minút vychladnúť
9. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
TIP: namiesto masla môžete použiť kokosový olej izbovej teploty. Do cookies dajte kľudne oriešky, sušené ovocie. K sušienkam si dajte fantastické domáce mandľové mlieko.
Pingback: Kakaový rituál a zvukoterapia pre všetkých ľudí otvorenej mysle
Pingback: Škoricové vegánske sušienky