hotové cookies nechajte vychladnúť na mriežke

Konečne maslové, chrumkavé a vnútri jemné špaldové cookies s čokoládovými kúskami, ktoré si zamilujete.

cookies cesto
sušienky ukladajte ďalej od seba, roztečú sa do okrúhleho tvaru

Ako upiecť vegánske cookies

Cookiesky obsahujú vajcia a maslo. Už som si zvykla na to, že vajcia naozaj do niektorých receptov ísť nemusia a tam kam áno, zvyčajne stačí použiť ľanové vajíčko. Maslo sme v týchto sušienkach nahradili vegan maslom, ktoré už dokážete zohnať v supermarketoch.

Do cesta išla bežná špaldová múka, jedlá sóda, ktorá im pomohla narásť, vanilka a kokosový cukor, ktorý im dal nezameniteľnú vônu a chuť.

Čas na prípravu: 20 min

Na 12 veľkých sušienok budete potrebovať: 

vegan
cookies
múka
cukor
na sušienky budete potrebovať špaldovú múku, kokosový cukor, vegan maslo, prášok do pečiva, mlieko

POSTUP:

1. Rúru si predhrejte na 180 st C. Plech vyložte papierom na pečenie. 

2. V mise si zmiešajte maslo izbovej teploty s cukrom. 

3. V druhej miske zmiešajte múku, sódu a soľ. 

4. Do misky s maslom pridajte mlieko a vanilku a poriadne vymiešajte aspoň 1-2 min. 

5. Pridajte polovicu misy s múkou a premiešajte. Pridajte zvyšok a všetko spolu zmiešajte

6. Teraz prihoďte čokoládové čipsy

7. Polievkovou lyžicou naberajte kopčeky zmesy a ukladajte ich na papier na pečenie. Medzi jednotlivými kôpkami nechajte 5-6 medzeru, lebo sušienky sa roztečú. 

8. Vložte do rúry a pečte 12 min. Nevysušte ich. Nechajte pár minút vychladnúť

9. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe. 

v miske zmiešame cukor s maslom a múku so sódou
miska s múkou a miska s maslom a cukrom na cookies

TIP: namiesto masla môžete použiť kokosový olej izbovej teploty. Do cookies dajte kľudne oriešky, sušené ovocie. K sušienkam si dajte fantastické domáce mandľové mlieko.