Jednoduché šošovicovo-fazuľové chili sin carne plné proteínov a vlákniny. Uspokojivé bezmäsité jedlo, vegánske, bez lepku a bez oleja. Hrejivé, láskavé a jemne korenisté. Určite ho vyskúšajte servírovať s avokádom.

Beluga šošovica v chili sin carne

Toto chili sin carne je plné fazuľky, kukurice a čiernej beluga šošovice, ktorá určite stojí za vyskúšanie.

Jedlo plné vlákniny a rastlinných bielkovín, ktoré nám pomáhajú, aby sme sa cítili najedení a zároveň plní energie.

Beluga šošovica

Čierna šošovica (beluga) varom nestráca svoj tvar (nerozvarí sa ako iné druhy šošovice). Práve pre jej pevnú štruktúru je skvelou náhradou mäsa. Nie je taká bežná ako ostatné druhy šošovice, ale to vôbec nevadí, ak ju nemáte, kľudne ju nahraďte zelenou alebo hnedou.

Príprava: 25 min Varenie: 30 min Celkovo: 55 min

Na beluga chili sin carne budete potrebovať:

Pre podávanie:

Ako pripraviť chili z beluga šošovice

  1. Nakrájaj cibuľu
  2. Do hrnca daj 3 PL vody alebo vývaru a keď bude horúca pridaj nakrájanú cibuľu. “Opeč” cibuľu 8-10min, prípadne dlhšie podľa potreby.
  3. Medzitým pretlač cesnak
  4. Keď je cibuľa priesvitná, pridaj chili, rascu a cesnak. Pomiešaj a opekaj 2 min
  5. Pridaj zeleninový vývar, paradajky
  6. Zlej vodu a premy fazuľu a kukuricu. Pridaj do hrnca
  7. Zvýš teplotu a priveď k varu. Potom zníž teplotu, prikry a nechaj bublať 25-30 min alebo kým nie je beluga mäkká.
  8. Prisoľ a ochutnaj. Podávaj so zvolenou variáciou.

Ak vám chutilo toto chili s beluga šošovicou, pozrite sa aj na: