Recept s karfyžou sme tu už mali, je aj v mojej knihe Živé recepty, ktorú nájdete tu. Stále je to jedna z našich najobľúbenejších príloh. Je zdravá, rýchlo hotová a hodí sa ku všeličomu.

Kokosovo citrónová karfiolová ryža – karfyža

Stále som zdržanlivá pri exotických kombináciách. Ale čím viac ich skúšam, tým viac prichádzam na to, že sú fantastické a vôbec sa ich netreba obávať. Kokos a karfiol sú predsa úplne skvelá kombinácia. Nemyslíte?

Zdravé a chutné, to sú jedlá, ktoré u nás doma úplne milujeme. Snažíme sa jesť minimálne raz denne veľký šalát a čo nedojeme, necháme na večeru. Základom našej stravy je ovocie a zelenina vo veľkom množstve. Obmedzovať sa snažíme pečené jedlá, pomaly vyraďujeme jedlá z bielej múky a využívame viac múky pohánkové, ryžové, kokosové, či cícerové.

Poznáme letné jedenie všakže. Grilky, pizze, nanuky, všetko so všetkým a dať si nejaký zdravý a chutný obed ostáva v nedohľadne.

Ako urobiť z karfiolu ryžu

Karfiol rozoberte na ružičky. Vložte ich do nádoby od tyčového mixéra. Pulzami rozmixujte. Teda stlač, pusti, stlač, pusti. Kým nebude mať konzistenciu ryže. Pozor, aby ste to neprehnali a nespravili z neho kašu. Pridajte k nemu kokos, premiešajte a je to.

Citrónový dresing

Šaláty sú nudné, kým si nenájdete čas a nespravíte si k nim dresing, ktorý ich chuť posunie na vyšší level. Na citrónový dresing budete potrebovať:

Všetko dáme do mixovacej vysokej nádoby k tyčovému mixéru a vymixujeme na omáčku.

kokosová karfyža

Zeleninový šalát

Na šalát zvyčajne používam všetko, čo doma máme. Tentokrát to bolo toto:

Na karfiolovú kokosovú ryžu

budeme potrebovať: