Penne s paradajkovo-mrkvovou omáčkou (vegan)
V rámci nášho YouTube vlogu Ako navariť vegánsky za 20 Eur na týždeň, v ktorom sme pre vás natočili recepty na 5 dní pre 4 osoby za 20 eur, nesmeli chýbať ani cestoviny s „červenou“ omáčkou. Recept je základný, keďže sme mali obmedzený rozpočet. Vy si doma pridajte kľudne chilli alebo sladidlo do omáčky. Pšeničné cestoviny nahraďte strukovinovými, čím zvýšite nutričnú hodnotu jedla a vytvoríte si tak jeho zdravšiu verziu. Na dozdobenie použite lahôdkové droždie alebo vegan syr. Do cestovín sa hodí aj uvarená šošovica, čerstvý špenát, štipka zázvoru, či škorica. Závisí už len od vašej chuti, k čomu vás povedie.
Budete potrebovať:
- 320g cestovín penne
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 mrkvy
- 2 PL olivového oleja
- 2 x 400g konzervy paradajok
- 2 čl Taco korenia (alebo iného pikantného korenia)
- hrnček vody
- hrnček hrášku
- mleté čierne korenie a soľ
Ako na to:
- Dáme si uvariť cestoviny podľa návodu
- Na panvici rozohrejeme olej, dáme naň pokrájanú cibuľu a chvíľu popražíme do zmäknutia. Pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na malé kúsky a opečieme.
- K zmesi pretlačíme cesnak a počkáme kým sa rozvonia. Pridáme korenie a konzervované paradajky, necháme prevrieť, rozriedime vodou, podľa potreby. Necháme variť na miernom ohni
- Hrášok dáme do sitka a sitko položíme na hrniec. Takto si hrášok naparíme
- Omáčku ochutnáme, tyčovým mixérom ju rozmixujeme dohladka.
- Hotové cestoviny zlejeme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou, pridáme naparený hrášok, okoreníme, prisolíme a môžme obedovať 🙂
Ďalšie recepty z nášho vlogu: