Bleskový džem z lesného ovocia vegan
Vedela som, že raz si džem spravím doma a že pri ňom nevystojím jamu pred sporákom a ani doň nepôjde tona cukru. A ten deň prišiel, lebo prišla mandľová múka od kamošky a prišla aj chuť na tieto mandľové cookies s džemom. Džem u nás doma nájdeš málokedy, lebo v obchode ho nekúpim a keď kúpim nejaký so super zložením, hneď sa zje.
Ale poďme na tento zhruba 300ml recept z mrazeného ovocia (môže byť aj čerstvé)
Na vegánsky džem budete potrebovať:
- 2 hrnčeky mrazeného lesného ovocia
- 3 PL vody
- 1 PL šťavy z citróna
- 3 PL chia semienok
- 3 PL javorového sirupu
Ako na to:
- Do hlbokej panvice dajte mrazené ovocie a vodu a varte na miernom ohni 3 minúty. Priebežne miešajte.
- Pučidlom na zemiaky popučte ovocie na vami želanú konzistenciu.
- Pridajte citrónovú šťavu, chia semienka a javorový sirup. Premiešajte a varte ďalšie 3 minúty. Ochutnajte a ak je treba ešte doslaďte.
- Dajte preč zo sporáku a nechajte 5 minút vychladnúť. Teraz príde ten čas, kedy vám to stuhne a zhustne.
- Ešte raz džem zamiešajte a ihneď podávajte alebo ho dajte do vzduchotesnej nádoby a skladujte v chladničke. Vydrží cca 1 týždeň.
Takýto džem využijete na: