Seitan na spôsob cigánskej
Idem vám sem napísať tento rýchly recept, lebo ozaj bol hotový na otočku a nám veľmi chutil. Základ je zohnať, alebo urobiť si seitan. Dostať ho kúpiť v zdravých potravinách a bacha, obsahuje lepok.
Budete potrebovať:
- seitan natural
- horčicu na potretie
- korenie podľa chuti, my sme mali garam masala
- hrnček quinoy
- oliváč
- zeleninu na šalát
- tahini dresing
- kešmezán
Ako na to:
- Nakrájala som si seitan na „rezníky“ z jednej strany potrela plnotučnou horčicou a okorenila garam masala korením. Použite, čo máte radi, my si doma frčíme na exotike a radi ju spájame s klasikou.
- Rozpálime si na panvici trošku oleja a dáme seitan opekať z horčicovej strany. Kľudne ho nahorčicujte aj z oboch, chuť bude ešte výraznejšia. Opečieme dozlatista.
- Medzitým si premyjeme quinou vriacou vodou a dáme variť do hrnca v pomere 1:2 na 15 min so zakrytou pokrievkou. Potom vypneme a necháme ešte 10 min dôjsť.
- Nakrájame si hlávkový šalát, žltú papriku (má najviac C vitamínu), reďkovky, skrátka, zeleninku, akú máte radi.
- Zalejeme šalát tahini dresingom a posypeme domácim kešmezánom. Ozdobíme klíčkami.
RECEPTY na kešmezán, aj tahini dresing a ďalších 23 receptov nájdete v e-booku Živé recepty TU: