Pad Pak Thai (stir fry zeleninka)
Opekaná zeleninka je skvelé jedlo, ktoré prekypuje chuťou a farbami. Toto jednoduché jedlo je zdravé a chutné. Tento recept je skvelý ako ľahký obed alebo večera, pre väčších hladošov môže byť skvelá príloha.
Príprava: 15 min
Varenie: 15 min
Celkovo: 30 min
Budeme potrebovať:
- 1 PL sézamového oleja
- 1 PL olivového oleja
- 2 červené papriky
- 2 mrkvy
- brokolica
- hrnček mrazeného hrášku alebo edamame
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 cm zázvoru nakrájaného nadrobno
- štipka soli
- mleté čierne korenie
- na ozdobu zelená časť jarnej cibuľky
- avokádo
- konopné semienka, klíčky
Omáčka:
- 1/2 hrnčeka shoyu omáčky
- 1 PL ryžového octu
- chili fliačky podľa chuti
- trochu šťavy z citróna
Ako na to:
- Pripravte si zeleninu. Nakrájajte si mrkvu, cibuľu a papriku na pásiky približne rovnakej veľkosti.
- Na panvicu dajte sézamový a olivový olej a rozhrejte ho.
- Pridajte na olej zeleninu, soľ a mleté čierne korenie.
- Opekajte 8 minút, kým nie je zelenina mäkká
- Pridajte omáčku.
- Nechajte prevrieť 5 min, kým omáčka nezhustne
- Dajte z „ohňa“ a ozdobte jarnou cibuľkou.
pozn.
- ak nemáte sézamový olej, postačí olivový.
- zvyšky môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke
- môžete použiť šampiňóny, kešu a mladé kukuričky. Vyberte si, čo máte radi