Jahodové rawnutky
Tieto raw donutky sú fakt bohovské. Bez výčitiek a uspokoja chuť na sladké. Veď čo je viac. Ak si stále myslíte, že jesť raw stravu je nuda, tak poďme skúsiť, či vás nepresvedčím o opaku.
Nepotrebujete ani sušičku, ani rúru. Len vaše šikovné ruky a chladničku. Dobre a trpezlivosť. Tá mne dosť chýba, preto takýchto skvostov uvidíte na našom blogu pomenej, ale zlepšujem sa! Keď sa považujete za šikovnú cukrárku, niečo takéto dáte za 30 min.
Rawnutky budete milovať lebo:
- sú bez výčitiek
- sladkéééé
- plné chuti
- mäkké
- výživné
- jahodové
- lahodné
Na 8 rawnutiek budete potrebovať:
- 1 hrnček pohánkovej múky
- 1 hrn. ovsených vločiek (použila som bezlepkové) al. ovsená múka
- štipka himalájskej soli
- 1/8 hrnčeka kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka ďatlí Medjool (ak sú ďatle suché, namočte ich na 20 min do teplej vody)
- 1/2 hrnčeka vlašských orechov
- 1 hrnček mrazených jahôd
- 1/4 ČL vanilky (dávam z DMka)
Jahodová poleva
- 1/2 hrnčeka rozmrazených jahôd
- 1/3 hrnčeka kokosového oleja
- 2 PL javorového sirupu
Ako na to:
Jahodová poleva
- Vložte všetky ingrediencie do Vitamixu alebo výkonného mixéra
- Mixujte, kým nebude zmes hladká. Dajte bokom
Jahodové rawnutky
- Vločky si rozmixujte na múku. Dajte bokom spolu s pohánkovou múkou.
- Jahody, kokosový olej, ďatle, orechy vložte do mixéra a rozmixujte. Vytvoríte mokrú hutnú zmes
- Zmiešajte suchú a mokrú zmes v mixéri. Vytvorte cesto. Neprežeňte to. Mixujte, len kým sa všetko spojí.
- Vytvorte donutky. Ja som použila plech na donutky, ale pod každú som dala dlhý pásik papiera, aby som ju potom vedela vybrať. Jednoduchšie by asi bolo urobiť si rúrku a z nej tvarovať donuty. Alebo vykrojiť pohárom kruh a dnu vyrezať otvor. Nechám voľbu na vás. Je to piplačka, tak sa pripravte. Ale stojí to za to.
- Rozložte na plech a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
- Vyberte z chladničky a namáčajte alebo polievajte rawnutky jahodovou polevou. Ozdobte napr. kokosom
- Podávajte vychladené. Na teple sa začnú „topiť„, tak keď ich vyberiete, zjedzte ich :)!