silikónovú formu mám ešte z Tesca, je stará tak tri roky, ale kúpite hocijakú inú

Pojednanie o pohánke vo vegánskych brumotýloch

Píše sa, že deti potrebujú energiu. Myslím si, že deti jej majú až až, skôr by sa hodila niektorým dospelým a taká pohánka jej má dosť. Je bez lepku a dokonale nahradí raž, jačmeň, ovos a hlavne pšenicu. Vhodná je aj pre celiatikov. Má najvyšší obsah rutínu v rastlinnej ríši. Obsahuje veľa bielkovín a vlákniny. Ďalej vápnik, draslík, železo a horčík. Z vitamínov v nej nájdete vitamíny skupiny B, vitamín E a vitamín C.

Obsahuje osem esenciálnych aminokyselín. Pohánka je nápomocná pri ochoreniach žíl, zastavuje krvácanie z ďasien a z nosa, podporuje prekrvenie a potenciu, má preventívne účinky pri reumatických ochoreniach a artritíde. Posilňuje imunitný systém a reguluje krvný obeh. Je veľmi vhodná pre odkyslenie organizmu.

silikonova forma
silikónová forma

Prečo nie brumík, prečo brumotýle

Možno som divná, ale nepodporujem kupované sladkosti, ktoré deti dostávajú v škôlke, lebo niekto mal meniny, či narodeniny. Našťastie naša škôlka je uvedomelá a 🍫🍬🍭 končia v boxikoch..prenechávajú tým vysvetľovanie a boj na nás, rodičoch. ♻️ A my sme si zvolili cestu ZÁMENY.

Nie, nedám dieťaťu brumíka. 🐻Upečiem mu radšej jeho zdravšiu variantu bez bielej múky. V mojom dnešnom výtvore je:🍭 pohánková múka 🍭 vegan maslo🍭 ďatlový sirup🍭 mandľové mlieko🍭 jablčné pyré🍬 karob🍰

O cukre niekedy inokedy. To bude tak na článok na blogu. Tešíte sa?

Na 6 vegánskych bezlepkových koláčikov budete potrebovať:

Ako na to:

  1. Jablkové pyré som rozmixovala s maslom izbovej teploty. Pridala som mandľové mlieko. 

2. Potom som vmiešala múku s kypriacim práškom. 

3. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme ešte mlieko. Mala by to byť konzistencia ako na bábovku. 

4. Odoberieme 3 PL cesta, primiešame do nich 2 PL tmavého karobu alebo kvalitného kakaa a rozmiešame. 

5. Bledé cesto nalejeme do formičiek, tmavými spravíme bodky. 

6. Rúru vyhrejeme na 180 st a koláčiky pečieme cca 45 min. Skúsime špajlou, či sú upečené. 

Ak sa vám koláčiky podarili a chcete sa s nimi pochváliť, nezabudnite nás označiť @rejoy.sk a my vaše kuchárske umenie radi prezdieľame svetu, čím opäť rozšírime myšlienku zdravého pečenia pre deti.

Pre viac receptov sa prihláste do nášho newslettra a sledujte nás na FB

pohánkové domáce Brumík