Ovsená kaša bez varenia (hotová cez noc)
VEGAN, BEZ LEPKU, BEZ OLEJA, BEZ RAFINOVANÉHO CUKRU, BEZ SÓJE
2 porcie
Čas namáčania: 2 hodiny alebo cez noc
Príprava: 5 min
Čas varenia: 0 min
Ak žijete v časovej tiesni a ráno nemáte na iné ako kávu čas, vyskúšajte túto kašu, ktorú máte hotovú za 5 minút a ráno máte raňajky pre seba aj ďalšieho člena rodiny.
Keď zmiešate vločky, chia semienka a kešu mlieko (prípadne mandľové), semienka a vločky mlieko vsajú a vytvoria do rána fantastickú kašu.
Zamiešajte v miske, vložte do chladničky a ráno nájdite fantastickú chladnú kašu. Ideálne raňajky do letného počasia.
K môjmu základnému receptu sa nebojte pridať vaše obľúbené ovocie a korenia. Každý máme chute nastavené inak, tak si finálnu verziu s radosťou prispôsobte svojej chuti.
1 veľký zrelý banán rozpučený na kašu
2 PL chia semienok
1/4 čl škorice
1/2 hrnčeka ovsených vločiek (ak použijete bezlepkové, bude kaša vhodná aj pre bezlepkáčov)
180 ml kešu mlieka (mali sme domáce z nášho kokokešu masla)
1/4 čl vanilky
Na ozdobenie:
- čerstvé sezónne ovocie
- kokos
- granola
- ďatlový sirup
- orieškové maslo (napr. naše #kokokešu)
- škorica
- oriešky a semienka
Ako na to:
- V malej miske rozpučte banán, kým nebude kaša úplne hladká. Primiešajte chia semienka a škoricu.
- Vmiešajte do zmesi vločky, mlieko a vanilku. Misu prikryte a vložte do chladničky na celú noc, minimálne však na 2 hodiny
- Ráno kašu vyberte a premiešajte, aby sa všetko opäť prepojilo. Ak je vaša kaša príliš tekutá, primiešajte ešte jednu polievkovú lyžicu chia semienok a vložte opäť do chladničky. Moja bola akurát, takže žiadne úpravy nepotrebovala. Ak by bola vaša kaša príliš hustá, prilejte trochu mlieka a premiešajte.
TIP
- ak nemáte radi kašu z banánov, zameňte ho za váš obľúbený rastlinný jogurt. Bude vám stačiť pol až štvrť hrnčeka. Doslaďte ďatlovým alebo javorovým sirupom, ak vám chýba sladká chuť.
Ak ste tento recept spravili a chutil vám, označte nás na Instagrame @rejoy.sk s hashtagom #rejoyfood nech sa môžme pokochať a prezdieľať vašu šikovnosť.
Pingback: Najorieškovejšia ceznočná kaša (bez pečenia) z 5 ingrediencií za 5 minút
Pingback: Broskyňová ceznočná kaša (bez varenia) z 5 ingrediencií za 5 minút