Možno sa pýtate, prečo by ste mali zaradiť zelený jačmeň a chlorellu do svojho jedálnička, keď sa cítite úplne fajn. Poďme si to vysvetliť. Pretože, prečo nie? Poďme na to!

Zelený jačmeň a chlorella sú vaša tajná zbraň

Áno, čítate správne. Zelený jačmeň a chlorella sú ako nenápadní superhrdinovia, ktorí vás chránia, aj keď si myslíte, že ich nepotrebujete. Sú plné živín, enzýmov, antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré podporujú vaše celkové zdravie a pohodu. Poďme sa pozrieť na konkrétne dôvody, prečo by ste mali zaradiť tieto zelené superpotraviny do svojho jedálnička.

Zlepšenie imunity

Možno si teraz hovoríte: „Mám sa fajn, prečo by som mala posilňovať svoj imunitný systém?“ Pretože nikdy neviete, kedy sa okolo vás začne točiť nejaký ten vírus alebo baktéria! Zelený jačmeň a chlorella váš imunitný systém posilnia a pripravia ho na boj proti nečakaným nepriateľom.

Zelený jačmeň a jeho účinky na imunitu

Zelený jačmeň je bohatý na vitamíny A, C a E, ktoré sú silnými antioxidantmi. Tieto vitamíny pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré môžu oslabiť imunitný systém. Okrem toho obsahuje aj zinok a železo, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie imunitného systému. Nebudete potrebovať syntetické železo z lekárne. Dokonca ani vtedy, keď čakáte bábätko a veľa žien má s poklesom železa problém. Železo zo zelenáčov je prirodzené, prírodné, lepšie sa vstrebáva a s vašim poradcom, ktorého si určite dobre vyberte si nastavíte potrebné dávkovanie. Bez poradcu si zelené potraviny ani nekupujte. Potrebujete človeka, ktorý pôjde túto cestu s vami a bude vám nápomocní pri rôznych životných zmenách.

Chlorella a jej účinky na imunitu

Chlorella je známa svojimi detoxikačnými vlastnosťami, ale tiež obsahuje veľa vitamínov a minerálov, ktoré podporujú imunitu. Obsahuje vitamín C, železo, zinok a horčík, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie imunitného systému. Obsahuje množstvo chlorofylu a až 60% bielkovín. Chlorella tiež obsahuje beta-glukány, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitnú odpoveď organizmu.

Viac energie na každý deň

Cítite sa ráno spomalene? Zelený jačmeň a chlorella sú ako ranné espresso, ale bez nervozity! Obsahujú živiny, ktoré vám dodajú energiu na celý deň. Už žiadne odpoludňajšie kómy po jedle a zívanie na poradách.

Káva vs. zelený jačmeň

Káva je obľúbený nápoj pre rýchly prílev energie, ale často prichádza s nepríjemnými vedľajšími účinkami ako nervozita, búšenie srdca alebo náhly pokles energie. Zelený jačmeň funguje inak. Obsahuje zložité sacharidy, ktoré poskytujú stabilný a trvalý zdroj energie. Tieto cukry s dlhými reťazcami sa uvoľňujú postupne, čo znamená, že vám dodajú energiu na celý deň bez nepríjemných výkyvov. A to je znie skvelo a skvelo sa to aj žije 🙂

Chlorella a energia

Chlorella je bohatá na chlorofyl, ktorý pomáha zvyšovať hladinu kyslíka v krvi a zlepšovať transport živín do buniek. To môže viesť k zvýšeniu energie, vytrvalosti a regenerácie. Chlorella tiež obsahuje železo, ktoré je dôležité pre tvorbu hemoglobínu a prenos kyslíka v tele.

Lepšie trávenie

Kto by nechcel, aby jeho tráviaca sústava fungovala ako švajčiarske hodinky? Chlorella je plná vlákniny, ktorá udržuje vaše trávenie v skvelej kondícii. Pomáhajú tiež detoxikovať telo, takže sa budete cítiť ľahšie a zdravšie. Predstavte si kominársku štetku, ako prechádza vašimi útrobami a čistí všetky nánosy na vašom čreve. Čisté črevo znamená lepšie vstrebávanie živín a menej problémov s vyprázdňovaním, náladami a ochoreniami (nielen) tráviaceho traktu. Zanesené črevo sa totiž začne časom prejavovať na našom najväčšom orgáne – koži. Ak vás trápi, ekzém, akné, alergie, pozrite sa na to, v akom stave je vaše črevo a na stravu, ktorú konzumujete. Zaraďte zelené potraviny a zlepšite tak svoje fungovanie a krásu pokožky.

Chlorella, jačmeň a trávenie

Chlorella je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje zdravé trávenie a pravidelnú stolicu. Vláknina tiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu a kontrolovať hladinu cukru v krvi. Zelený jačmeň obsahuje enzýmy, ktoré podporujú trávenie a vstrebávanie živín. Rozdiel v zelenom jačmeni, ktorý doma pijeme my (môžete ho mať aj vo forme tabliet, ak viete o sebe, že nič zelené nevypijete) je ten, že tento jačmeň sa zbiera mladý, opláchne sa, odšťaví a šťava sa šetrne vysuší pri 31 st Celzia.

Máte teda raw, bio produkt, 100% čistý bez akejkoľvek vlákniny, ktorá by bola ťažko stráviteľná pre ľudí. Je určená kravičkám. Preto v jačmeni, ktorý pijeme my, nič nepláva a po rozmixovaní resp. vyšejkrovaní máte džús z jačmeňa, bez nejakých plávajúcich kúskov vlákniny ako to býva pri lacných druhoch z eshopu, či lekární. Vyberajte si pre svoje telo kvalitné potraviny, ide predsa o vás. Nosíte značkové tenisky, hodinky, možno šperky, tak doprajte aj telu kvalitné palivo.

Chlorella a trávenie

Chlorella obsahuje vysoký obsah chlorofylu, ktorý pomáha detoxikovať tráviaci trakt a podporuje zdravé trávenie. Obsahuje prebiotiká, ktoré kŕmia probiotiká v našom tráviacom trakte. Chlorofyl tiež podporuje rast prospešných baktérií v črevách, čo môže zlepšiť celkové zdravie tráviaceho systému. Chlorella tiež obsahuje vlákninu, ktorá podporuje pravidelnú stolicu. Viac o trávení a zelených potravinách si prečítajte v tomto článku.

Skvelá pleť a vlasy

Áno, zelený jačmeň a chlorella sú skvelé aj pre vašu krásu! Obsahujú vitamíny a minerály, ktoré zlepšujú kvalitu vašej pleti a vlasov. Povedzte zbohom unavenej pleti a riedkym vlasom. Nám doma rastú vlasy ako divé, a ja sa konečne po rokoch dočkám vlasov do pol chrbta, zvyčajne sa mi okolo ramien začali lámať a nikdy už nenarástli. Teraz sa zahustili, rastú rýchlo a sú kvalitnejšie, vyživenejšie ako kedykoľvek predtým. Rovnako som sa konečne zbavila akné, ktoré sa z času na čas objavilo. Zelenáče sa totiž dajú používať aj ako masky na tvár, či vlasy a pôsobia tak na kožu zvonku, čím dopĺňajú pôsobenie zvnútra.

Zelený jačmeň a krása

Zelený jačmeň obsahuje vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a udržiava pleť pevnú a pružnú. Obsahuje aj vitamín E, ktorý je silný antioxidant a pomáha chrániť pleť pred poškodením spôsobeným slnečným žiarením a znečistením. Pravidelná konzumácia zeleného jačmeňa môže tiež pomôcť zlepšiť kvalitu nechtov. Ak ste náchylní na spálenie a máte bielu pokožku, zelenáče vás ochránia a nezhoríte. Opálenie vydrží dlhšie a opaľujete sa rýchlejšie dohneda.

Chlorella a krása

Chlorella obsahuje vysoký obsah vitamínu A, ktorý podporuje zdravú pleť a zlepšuje regeneráciu kožných buniek. Obsahuje tiež biotín, ktorý je dôležitý pre zdravie vlasov a nechtov. Chlorofyl v chlorelle pomáha detoxikovať pokožku a zlepšuje jej vzhľad.

Prevencia je lepšia ako liečba

Zelený jačmeň a chlorella môžu pomôcť predchádzať rôznym sezónnym problémom. Chlorella pomáha detoxikovať telo od ťažkých kovov a podporuje zdravie pečene. Zelený jačmeň zasa pomáha regulovať krvný tlak. Prečo čakať, kým sa niečo pokazí, keď môžete byť krok pred problémom?

Zelený jačmeň a prevencia

Zelený jačmeň obsahuje vysoký obsah draslíka, ktorý pomáha regulovať krvný tlak a podporuje zdravie srdca. Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením a znižujú riziko chronických ochorení.

Chlorella a prevencia

Chlorella je známa svojimi detoxikačnými vlastnosťami a schopnosťou viazať ťažké kovy a toxíny, ktoré sa následne vylúčia z tela. Pomáha tiež podporovať zdravie pečene, ktorá je hlavným detoxikačným orgánom v tele.

Ako začať so zeleným jačmeňom a chlorellou?

Stačí len pár jednoduchých krokov:

  1. Napíšte nám, že máte o zelené potraviny záujem (na sociálne siete alebo na zuzana@rejoy.sk
  2. My vám pomôžeme pustiť sa na cestu so zelenými potravinami a preberieme s vami vaše starosti
  3. Spolu si prejdeme objednávku
  4. Nastavíme vám dávkovanie a dodáme všetky potrebné informácie

FAQ – Často kladené otázky o zelených potravinách

Čo sú to zelené potraviny?

Zelené potraviny sú prírodné potraviny bohaté na živiny, ako sú chlorella a mladý jačmeň. Sú bohaté na vitamíny, minerály, aminokyseliny a antioxidanty, ktoré podporujú celkové zdravie a vitalitu.

Aké sú výhody konzumácie zelených potravín?

Zelené potraviny podporujú detoxikáciu organizmu, zlepšujú trávenie, zvyšujú energiu a imunitu, podporujú zdravú pleť a vlas a môžu pomôcť pri regulácii telesnej hmotnosti. Ich pravidelná konzumácia môže prispieť k celkovému zlepšeniu zdravotného stavu.

Ako často by som mal konzumovať zelené potraviny?

Odporúča sa začať s menšími dávkami a postupne ich zvyšovať. Zelené potraviny konzumujte pre najlepšie a najrýchlejšie výsledky dlhodobo a denne, buď ako súčasť smoothie, džúsov, alebo ako doplnok stravy v podobe tabliet či prášku.

Môžu zelené potraviny nahradiť bežné jedlá?

Zelené potraviny by mali byť doplnkom k vašej bežnej strave, nie jej náhradou. Je dôležité udržiavať vyváženú stravu, ktorá zahŕňa rôzne skupiny potravín, aby ste získali všetky potrebné živiny.

Sú zelené potraviny vhodné pre deti a tehotné ženy?

Zelených potraviny, s ktorými pracujeme sú bezpečné pre deti a veľmi vhodné pre tehotné ženy, ktoré potrebujú živiny.

Ako začať s podnikaním v oblasti zelených potravín?

Ak máte záujem o podnikanie v oblasti zelených potravín, kontaktujte nás na zuzana@rejoy.sk

Dáme vám všetky potrebné informácie, aby ste mohli úspešne začať svoje podnikanie a pomáhať ľuďom zlepšiť ich zdravie.

Sú zelené potraviny vhodné pre vegánov a vegetariánov?

Áno, zelené potraviny sú rastlinného pôvodu a sú vhodné pre vegánov a vegetariánov. Sú bez lepku, raw a bio. Obsahujú množstvo živín, ktoré sú často ťažko dostupné v čisto rastlinnej strave, a môžu pomôcť doplniť chýbajúce vitamíny a minerály.

Ako skladovať zelené potraviny?

Zelené potraviny by mali byť skladované na suchom a chladnom mieste, mimo priameho slnečného svetla. Práškové formy by mali byť uzavreté v hermetických nádobách, aby sa zabránilo vlhkosti.

Môžu zelené potraviny spôsobiť alergické reakcie?

Hoci sú zelené potraviny väčšinou bezpečné, niektorí ľudia môžu mať alergické reakcie. Ak zaznamenáte akékoľvek nezvyčajné príznaky, ako je vyrážka, svrbenie alebo zažívacie problémy, kontaktujte svojho poradcu.

Ak máte ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať na zuzana@rejoy.sk Sme tu, aby sme vám pomohli na ceste k zdravšiemu a vyváženejšiemu životu.