Zázračné čierne dobrotky na vietnamskej ryži

Pred štyrmi rokmi, keď sme sa rozhodli vyskúšať na sebe vegánstvo, začali sme objavovať množstvo nových druhov potravín. Rastlinná strava nám otvorila dvere k rôznym kuchyniam a vlastne ma aj naučila mať varenie rada. Vegánska kuchyňa je farebná a pestrá a oveľa zaujímavejšia ako sa na prvý pohľad môže zdať. Jednou z najzaujímavejších a najobľúbenejších sa pre nás stala vietnamská kuchyňa, ktorá nás očarila svojou rozmanitosťou a chutnými, zdravými jedlami. Na mnohých obrázkoch a receptoch sme si všimli čierne bodky podobné sézamu – čiernu rascu. Rozhodli sme sa ju vyskúšať a používať ju v našich receptoch. Bola to láska na prvý pohľad – alebo skôr prvé ochutnanie. Jej výrazná, trochu pikantná chuť dodala jedlám nový rozmer. Extrémne sa hodí k obyčajnej jasmínovej alebo basmati ryži, či do ryžových roliek.

Pri čítaní o účinkoch čiernej rasce sme objavili, že existuje aj olej z týchto zázračných semienok. Tento je tiež, známy ako olej z černuchy a má množstvo benefitov. Rozhodli sme sa ho vyskúšať a rada vám pozdieľam jeho rôzne prednosti.

Problémy, na ktoré olej z čiernej rasce môže mať vplyv:

1. Zápaly a bolesti

V dnešnej dobe často už ľudia po 40ke trpia chronickými bolesťami kĺbov a zápalmi spôsobenými artritídou. Jedným z benefitov začlenenia oleja do stravy je, že sa bolesti vďaka obsahu protizápalových zlúčenin výrazne zmiernia.

2. Slabá imunita

Mnohí ste často náchylní na prechladnutia a rôzne infekcie, najmä počas zimných mesiacov. S príchodom jesene sa často mnohí rozbehnú do lekární nakúpia si kopu vitamínov, na ktoré hneď aj zabudnú. Prírodný BIO olej z čiernej rasce si však dajte do svojej kuchyne a nezabudnete naň. Je bohatý na antioxidanty a esenciálne mastné kyseliny, ktoré posilňujú imunitný systém. Po niekoľkých týždňoch pravidelného užívania spozorujetei, že aj keď všetci okolo vás poťahujú nosom a pokašliavajú, vy ste fit a odolnejší voči bežným chorobám.

3. Problémy s trávením

Tráviace ťažkosti sú v dnešných rodinách pomerne bežné. Nadúvanie, zápcha a nepravidelné vyprázdňovanie ľuďom často komplikujú život. Olej z čiernej rasce podporuje vaše zdravé trávenie. Po jeho zaradení do stravy sa tráviace problémy výrazne zlepšia. Keď sa dlhodobo neviete zbaviť nafukovania, alebo je posedávanie na záchode vašou nočnou morou, jednou z možností je vyskúšať zelené potraviny (chlorellu a zelený jačmeň) a druhou je tento olej. Ideálne je zaradiť pre množstvo benefitov do stravy všetky tri tieto fantastické dary prírody. Kliknite na link a prečítajte si viac aj o zelených potravinách, alebo nám napíšte na zuzana@rejoy.sk prázdny mail s predmetom „zelenáče“. My sa vám ozveme späť

4. Kožné problémy

Každý poznáme niekoho, kto trpí ekzémom, alergiou alebo má akné, čo so sebou prináša znížené sebavedomie. Je veľmi fajn pocit, vedieť svojim priateľom, či sebe poradiť, čo by mohli vyskúšať. Oba kožné problémy sa budú zbytočne riešiť IBA zvonka. Hlavná príčina je vo vnútri tela. Antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti oleja pomôžu upokojiť pokožku a zlepšiť jej vzhľad. Rovnako aj tu doporučujem vyskúšať aj zelený jačmeň a chlorellu. Ak budete pri užívaní naozaj konzistentí, výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

Pre fantastický detox organizmu, zlepšenie trávenia, pleti, nechtov, vlasov a doplnenie potrebných živín, vitamínov, enzýmov a chlorofylu si vyberte dvoch najlepších pomocníkov, ktorých výsledky uvidíte brutalne rýchlo. To vám vravím ako členka vegánskej domácnosti, ktorá výsledky brania doplnkov na sebe málokedy postrehne. Za 5 mesiacov mi z baby vláskov narástla ofina ženy. Mám kopu nových vlasov, lepšiu pleť, viac energie a plochšie bruško. Celý košík umelých doplnkov môžeš odložiť, stačí ti zelený jačmeň a chlorella. Klikni na link nižšie, alebo nám napíš súkromnú správu na FB alebo Instagram @rejoy.sk

Zelený jačmeň a chlorellu získaš cez tento link

Olej z čiernej rasce kúpiš v BIO kvalite tu

Spôsoby použitia oleja z čiernej rasce

Interné použitie

  • Dávkovanie: Odporúča sa užívať jednu čajovú lyžičku denne, buď priamo alebo zmiešanú s medom či džúsom.
  • Tipy: Olej z čiernej rasce má silnú chuť, takže môže byť lepšie začať s menším množstvom a postupne zvyšovať dávku. Na chuť si časom zvyknete. Ako na všetko

Vonkajšie použitie

  • Na pokožku: Naneste malé množstvo oleja na postihnuté miesta a jemne masírujte. Môže sa používať aj ako súčasť pleťových masiek alebo zmiešaný s inými olejmi napr. s týmto revitalizačným sérom.
  • Na vlasy: Pridajte niekoľko kvapiek oleja do šampónu alebo kondicionéru, alebo ho použite ako vlasovú masku na hydratáciu a posilnenie vlasov. Pridajte rozmarínový olej pre podporu rastu vlasov a krásnu vôňu.

Záver

Olej z čiernej rasce je úžasným zázrakom prírody. Jeho schopnosti podporiť riešenie rôznych zdravotných problémov a podporovať celkové zdravie a pohodu ho robia neoceniteľným doplnkom do každodenného života. Spolu zo zelenými potravinami, zeleným jačmeňom a chlorellou sa stal našim dennodenným rituálom. Vyskúšajte ho aj vy a objavte všetky jeho benefity pre vaše zdravie a krásu.

Kúpiť olej z čiernej rasce v BIO kvalite

Chcem viac info o zelených potravinách – napíš nám

FAQ

  1. Ako často môžem používať olej z čiernej rasce?
    Olej môžete používať denne, odporúča sa jedna čajová lyžička denne pre interné použitie. Externe môžete olej používať podľa potreby.
  2. Je bezpečné používať olej z čiernej rasce počas tehotenstva?
    Tehotné ženy by mali konzultovať použitie oleja z čiernej rasce so svojím lekárom.
  3. Môže olej z čiernej rasce pomôcť pri akné?
    Áno, jeho antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti môžu pomôcť zlepšiť stav aknóznej pleti.
  4. Ako dlho trvá, kým uvidím výsledky používania oleja z čiernej rasce? Výsledky sa môžu líšiť, ale mnohí ľudia si všimnú zlepšenie už po niekoľkých týždňoch pravidelného používania.
  5. Kde môžem kúpiť kvalitný olej z čiernej rasce?
    Odporúčame kúpiť olej z čiernej rasce od dôveryhodných predajcov, ktorí ponúkajú čisto prírodné produkty, ako napríklad firma Bewit, od ktorej ho kupujeme my.