Čo je Epsomská soľ

Keď mi prvýkrát manžel o Epsomskej soli hovoril, myslela som si, že preháňa. Veď čo už len môže byť na nejakej soli. Radšej sa okúpem v Jadrane. Netušila som, aký zázračný minerál mi práve strká pod nos. Epsomská soľ, známa pod chemickým názvom síran horečnatý, je prírodný minerál, ktorý obsahuje horčík, síru a kyslík. Neprestane ma fascinovať, ako tento jednoduchý prírodný zázrak dokáže ovplyvniť naše zdravie a pohodu.

Epsomská soľ dostala svoje meno po meste Epsom v Anglicku, kde bola objavená v prírodných prameňoch už v 17. storočí. Odvtedy sa používa na rôzne liečebné účely a je čoraz populárnejšia. Poďme sa pozrieť na to, prečo je taká výnimočná

Benefity Epsomskej Soli

Zmiernenie bolesti svalov
Po dlhom dni plnom povinností a stresu nie je nič lepšie ako teplý kúpeľ s Epsomskou soľou. Keď je vonku horúce leto, stačí si dať aj kúpeľ nôh. Stačí vám obyčajné vedro alebo lavór a vlažná voda. Táto soľ má schopnosť zmierniť svalové napätie a bolesť, čo je ako balzam pre akékoľvek unavené telo. Kúpeľ s Epsomskou soľou je náš rituál, ktorý nám pomôže uvoľniť sa a zregenerovať po náročnom dni. Ak vás nohy naozaj veľmi bolia, siahnite aj po éterickom olej NoPa – ako no pain (žiadna bolesť).

Tu nájdeš éterický olej, ktorý ti uľaví od bolesti nôh, chrbta, či krížov

Detoxikácia tela
Žijeme v dobe, kde je naše telo vystavené množstvu toxínov. Epsomská soľ je skvelým pomocníkom pri detoxikácii tela. Pomáha odstraňovať toxíny cez pokožku, čo podporuje celkové zdravie a vitalitu. Po kúpeli vo vani s Epsomskou soľou budete cítiť, ako vaše telo ožíva a získava novú, tak potrebnú energiu. Budete sa cítiť ľahšie, čistejšie a uvoľnenejšie.

Relaxácia a zlepšenie spánku
Ak máte problémy so spánkom, Epsomská soľ môže byť vaším novým uspávačom. Kúpeľ pred spaním pomôže uvoľniť telo a myseľ, čo vedie k lepšiemu spánku a celkovej pohode. Už po niekoľkých kúpeľoch som si všimla, že spím hlbšie a prebúdzam sa svieža a plná energie.

Kúpiť Epsomskú soľ

Naše skúsenosti s Epsomskou soľou

Kúpele s Epsomskou soľou
U nás najobľúbenejší a zároveň najjednoduchší spôsob použitia Epsomskej soli je jej pridanie do kúpeľa. Stačí rozpustiť šálku soli v teplej vode a ponoriť sa na 20-30 minút. Naša rodina si tieto kúpele obľúbila, pretože nám pomáhajú uvoľniť sa po náročnom dni. Sedavá práca za počítačom, či fyzicky náročné zamestnanie vaše svaly unaví. Každá iným spôsobom, ale v oboch prípadoch sa relaxácia hodí.

Kúpele nôh s Epsomskou soľou
Trápi vás bolesť krížov a nôh po dlhom dni? Doprajte si oddych ako vo wellnes centre. Pridajte pol šálky Epsomskej soli do teplej vody a ponorte si nohy na 15-20 minút. Tento jednoduchý rituál vám prinesie. obrovskú úľavu. Takýto kúpeľ vám pomôže zmierniť nielen bolesť nôh, ale aj prípadné opuchy. Takto si môžete oddýchnuť a vychutnať si chvíľku pokoja len pre seba. Ak máte menšie deti, napustite lavór aj im a nech si dajú na chvíľu nožičky do vody. Ostanú aspoň chvíľu na mieste a potom si môžete dať spoločnú masáž éterickými olejmi, napríklad s levanduľou, ktorej vôňa ich krásne pripraví na spanie.

Chcem levanduľový olej pre ľahšie zaspávanie – klikni sem

Epsomská soľ ako peeling na tvár
Epsomská soľ je tiež vynikajúca ako peeling na tvár. Jemne odstráni odumreté bunky a zanechá vašu pleť hladkú a žiarivú. Zmiešajte polievkovú lyžicu soli s trochou olivového oleja a jemne masírujte tvár. Opláchnite teplou vodou a tešte sa na krásnu rozžiarenú pleť. Špeciálne pre citlivú pokožku sa tento peeling veľmi hodí. Už po prvom použití spozorujete, že je pleť jasnejšia a jemnejšia na dotyk.

Kúpiť malé balenie na skúšku

Očistná kúra – pre odvážnejších

Rozmiešajte 2-3 čajové lyžičky (10-15 g) Epsomskej soli v 250 ml vody a soľný roztok potom vypite. Pozor, vnútorné použitie má laxatívny účinok, ktorý sa dostaví počas 30 minút až 6 hodín 🙂

Ako Epsomská soľ pomáha

Epsomská soľ bude pri vás stáť pri množstve zdravotných problémov vrátane artritídy, stresu, zápalov a dokonca aj pri problémoch s trávením. Je to dostupný, všestranný pomocník, ktorý by nemal chýbať vo vašej domácnosti.

Ako používať Epsomskú soľ

Pre kúpeľ: 1-2 šálky Epsomskej soli rozpustiť v teplej vode.
Pre kúpeľ nôh: 1/2 šálky do teplej vody.
Peeling: 1 polievková lyžica soli zmiešaná s olejom podľa vášho výberu.

Pre najlepšie výsledky používajte Epsomskú soľ pravidelne. Vyskúšajte rôzne metódy použitia a nájdite tú, ktorá vám najviac vyhovuje.

Epsomská soľ a krása

Epsomská soľ je vhodná pre všetky typy pleti. Pomáha odstrániť nečistoty, znižuje zápaly a zanecháva pleť jemnú a hydratovanú. Pridajte štipku Epsomskej soli do svojho šampónu pre objem a lesk. Vaše vlasy budú vyzerať zdravšie a plnšie.

Epsomská soľ pre objem vlasov a čistejšiu pleť

Epsomská soľ a relaxácia

Vytvorte si pokojný priestor bez rušivých vplyvov. Pridajte Epsomskú soľ do kúpeľa, zapáľte sviečky a pustite si relaxačnú hudbu. Tento rituál vám pomôže uvoľniť sa a zregenerovať po náročnom dni. Kombinácia meditácie a kúpeľa s Epsomskou soľou môže byť úžasným nástrojom pre hlbokú relaxáciu a vnútorný pokoj. Skúste si nájsť 10-15 minút denne pre seba a vychutnajte si tento čas.

Epsomská soľ a šport

Rýchla regenerácia po tréningu
Športovci obľubujú Epsomskú soľ pre jej schopnosť urýchliť regeneráciu svalov. Po intenzívnom tréningu pomôže zmierniť bolesť a urýchliť hojenie. Epsomská soľ je prírodný spôsob, ako sa starať o svoje telo a zlepšiť výkon. Mnoho profesionálnych športovcov ju používa pravidelne pre jej blahodarné účinky. Pre viac informácií o regenerácii svalov a urýchlenie hojenia, si pozrite aj tento článok.

Kde kupujeme Epsomskú soľ

Odporúčané obchody a online platformy
Pre najlepšiu kvalitu odporúčame kúpiť túto prírodnú a čistú Epsomskú soľ na eshope Bewit cez tento link: Kúpiť Epsomskú soľ od Bewit.

DIY Recepty s Epsomskou soľou

Domáci peeling
Vytvorte si jednoduchý domáci peeling zmiešaním Epsomskej soli s kokosovým olejom a niekoľkými kvapkami esenciálneho oleja. Tento peeling je ideálny pre jemnú a hydratovanú pokožku.

Detoxikačný kúpeľ
Pridajte do kúpeľa 1-2 šálky Epsomskej soli, 1 šálku jedlej sódy a niekoľko kvapiek esenciálneho oleja podľa vášho výberu napríklad tento na prekyslený organizmus. Tento kúpeľ pomôže detoxikovať vaše telo a uvoľniť myseľ.

Záver

Prečo si zamilujete Epsomskú soľ
Epsomská soľ je skutočný zázrak prírody. Pomáha riešiť množstvo zdravotných problémov, podporuje krásu a relaxáciu a je nevyhnutným pomocníkom pre každého, kto sa chce cítiť lepšie vo svojom tele. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami o jej blahodarných účinkoch!
Neváhajte a objednajte si Epsomskú soľ ešte dnes. Vyskúšajte rôzne metódy jej použitia a nájdite ten najlepší spôsob, ako ju zaradiť do svojej každodennej rutiny. Podporte svoje zdravie a pohodu tým najlepším, čo príroda ponúka.

Na eshope Bewit nájdete čisto prírodné produkty, ktoré sú známe svojou vysokou kvalitou a čistotou. Ich ponuka zahŕňa širokú škálu esenciálnych olejov, doplnkov výživy a wellness produktov, ktoré sú všetky 100% prírodné a bez akýchkoľvek prídavných látok. S Epsomskou soľou od Bewit si môžete byť istí, že dostávate produkt najvyššej kvality, ktorý podporí vaše zdravie a pohodu.

Pre prezeranie eshopu Bewit, kliknite sem

FAQ

  1. Ako často môžem používať Epsomskú soľ?
    Môžete ju používať podľa potreby, ale odporúča sa maximálne 2-3 kúpele týždenne.
  2. Je bezpečné používať Epsomskú soľ počas tehotenstva?
    Áno, ale vždy je lepšie konzultovať jej použitie so svojím lekárom.
  3. Môže Epsomská soľ pomôcť pri akné?
    Áno, jej protizápalové vlastnosti môžu pomôcť zmierniť akné a zlepšiť stav pokožky.
  4. Ako dlho by som mal zostať v kúpeli s Epsomskou soľou?
    Odporúča sa zostať v kúpeli 20-30 minút, aby ste dosiahli maximálny efekt.
  5. Kde môžem kúpiť kvalitnú, čiste prírodnú Epsomskú soľ?
    Epsomskú soľ si môžete zakúpiť prostredníctvom tohoto linku: piť Epsomskú Soľ