Škoricové vegánske sušienky
Fantastické vegánske škoricové sušienky, po ktorých som túžila z ingrediencií, ktoré máte doma aj vy.
Chrumkavé, škoricové, vnútri mäkké a šťavnaté, také sú tieto vegánske cookies. Kľudne ich dajte svojim deťom, ale pozor, obsahujú kokosový cukor a javorový sirup, tak to ani s nimi nepreháňajte.
Ako si pripravíte tieto vegánske škoricové sušienky
- Na začiatok si nezabudnite predhriať rúru na 180 stupňov. Plech si vysteľte papierom na pečenie. Táto dávka vám postačí na jeden plech, v závislosti od veľkosti sušienok to môže byť cca 10 – 17 ks. Podarené sú aj vo veľkosti piškótov 🙂
- Zamiešajte suché prísady. Dajte všetky do stredne veľkej misy a riadne premiešajte
- Zamiešajte mokré prísady. Dajte ich do veľkej misy a miešajte, kým obsah misy nebude jednotný.
- Suché prísady pridajte k mokrým a miešajte, kým nebudete vidieť múku
- Zakryte cesto a vložte ho do mrazničky na chvíľu
- Vyberte cesto a vyrobte si z neho guličky. Položte ich na plech a dnom pohára spravte placku. Cookies nechajte ďalej od seba, aby sa vám nezlepili pri pečení
- Dajte piecť, nechajte vychladnúť a môžete ochutnávať. Dajte si ich s rastlinným mliekom alebo orieškovým maslom a budete mať úžasný dezert pre deti, ktoré majú stále na niečo chuť.
Ako skladovať vegánske škoricové sušienky
- Tieto vegánske škoricové cookies skladujte vo vzduchotesnej nádobe maximálne týždeň, dva. Ale pochybujem, že vám tak dlho vydržia. Nemajte ich na slnku a v teple.
- Ak by ste si ich chceli zamraziť, môžte. Vydržia 1-3 mesiace. Po vybratí ich nechajte rozmraziť pri izbovej teplote takých 15 minút.
Ak ste si tieto škoricové cookies pripravili a chutili vám, nechajte nám komentár dolu alebo nám pošlite fotku a napíšte na @rejoy.sk na náš FB alebo IG. Radi sa podelíme s ostatnými o vaše kuchárske úspechy.
Čas potrebný na recept: 40 min
Na vegánske škoricové sušienky budete potrebovať:
- 1 a 3/4 ovsených vločiek (pomlieť na jemnú múku)
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl prášku na pečenie (z DM)
- štipka soli
To boli suché ingrediencie.
- 1/2 hrnčeka kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka kokosového cukru
- 1 ľanové vajíčko (1 PL mletého ľanu s 3 PL vody zamiešať a nechať 15 min postáť)
- 1 čl vanilky
- 1 PL javorového sirupu
To boli mokré ingrediencie.
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 st. Plech vysteľte papierom na pečenie a dajte bokom.
- V stredne veľkej mise zamiešajte všetky suché ingrediencie.
- Vo veľkej mise zamiešajte všetky mokré prísady tak, aby vám vznikla jednotná zmes.
- Pridajte suchú zmes do mokrej a poriadne premiešajte, najskôr lyžicou a potom stierkou, ako cesto zhustne. Prekladajte ho dovtedy, kým zmiznú všetky stopy po múke.
- Zakryte misu a dajte do mrazničky na 20 minút. Nie na dlhšie, aby ste vedeli zo zmesi tvarovať guličky. Ak by vám to veľmi stuhlo, nechajte vonku chvíľu pustiť.
- Tvarujte guličky podľa toho, aké veľké chcete, aby boli vaše cookies. Ukladajte ich na papier na pečenie. Spodkom pohára ich rozpučte, nie celkom, ale tak, aby mali hrúbku cca 8mm. Nechajte medzi cookies priestor.
- Dajte piecť na cca 15 min, prípadne viac. Závisí od toho, ako vaša rúra pečie. Nechajte úplne vychladnúť pred skladovaním.
Ak máte radi sušienky, vyskúšajte aj tieto:
Pingback: Kokosové pusinky (vegan)