RAW kešu mandľový koláčik vegan
Osviežujúci a rýchly koláčik v lete je sen každej domškoláckej mamy. Teda každej mamy. Deti chodia niekoľkokrát denne, že by si niečo dali a takýto koláčik im ja kľudne dám, keď ho teda s Martinom nezjeme tajne sami 😀
RAW koláče
Sú plné živín, nepotrebujete v tomto teple rúru a vyrobíte si ich z plnohodnotných surovín. Žiadne polotovary a spracované potraviny.
Tento dezert je zdravý, chutný, vegánsky, môžete si ho dať bez výčitiek aj večer, nie sú v ňom mlieko ani vajcia a je bez lepku. Márne by ste v ňom hľadali aj rafinovaný cukor. Skrátka koláčik, ktorý deťom dáte s radosťou a sebe naložíte na tanier aj dve porcie 😀
Budete potrebovať:
- 200g mletých mandlí (mala som z Lidl)
- 80g datlí (mali sme tieto z Grizly)
- 100g kešu orechov (nepražené, nesolené) vopred namočené sú ideálne
- 200 ml vody
- 3 PL kokosového oleja
- 2 kivi (môžete použiť aj jahody, marhule, banány, hrušky)
- škorica (kakao alebo karob)
- 2 datle na dosladenie krému (nemusí byť)
Ako na to:
- V mixéri rozmixujete datle s vodou, ak by vám to mixér nebral, pomaly potroške prilejte ešte viac vody. Mandle a rozmixované datle zmiešajte.
- Zmes natlačte do zapekacej misy alebo tortovej formy. Ja som mala cca 15x25cm
- Na základ nakrájame na plátky kivi alebo iné ovocie podľa vašej chuti.
- Do mixéra dáme kešu, kokosový olej, datle na dosladenie, štipka škorice. Rozmixujeme na hladký krém a vylejeme na koláč.
- Zasypeme škoricou alebo kakaom a dáme do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. My sme jedli až druhý deň a bol dokonalý.