Tabouleh šalát s quinoou
Dajme si trošku exotické jedlo, ktoré sa hodí na letnú grilovačku alebo ako ľahký obed. Pridajte si k nemu avokádo, alebo pečenú zeleninu, či hríby. Alebo aj nič. Je to na vás, akí hladoši ste.
Budete potrebovať:
- 1 hrnček quinoy (uvariť v pomere 1:2 cca 15 min plus 5 min len tak pod pokrievkou)
- 1/2 uhorky
- 4 cherry paradajky
- 3 PL čerstvej mäty
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 šalotka
- olivový olej, čierne korenie, soľ
- šťava z polovice citróna
Ako na to:
- Uvarte si quinou. Najskôr ju prelejte horúcou vodou, nech stratí horkosť. Potom zalejte dvojnásobným množstvom vody a nechajte variť cca 15 min. Potom sporák vypnite a nechajte dôjsť 5 min. Počkajte, kým vychladne, zatiaľ si pripravte zeleninu.
- Nakrájajte paradajky, mätu, uhorku, petržlenovú vňať.
- Urobte si zálievku z oleja, citrónovej šťavy, korenia a soli
- Všetko spolu premiešajte a môžete jesť.