Pikantná domáca RAW horčica
Vyrobiť si vlastnú horčicu chce len trochu času a minimum surovín. Je to úplne jednoduché a chuť je fantastická.
Použiť ju môžeš na krekry, do sushi, na chlebík, na výrobu šalátovej zálievky a kľudne aj k vegánskym párkom, či do burgra.
Ingrediencie na horčicu
Budete potrebovať len korenie štyroch farieb, šalotku, jablčný ocot, biele suché víno alebo vodu, horčicové semienka (čierne aj žlté). Práve tie čierne robia pikantnú horčicu, tak ak máte radi sladšiu, dajte viac žltých a uberte čierne.
Ako si vyrobiť dijonskú horčicu
Je to úplne jednoduché. Všetko zmiešajte v miske a nechajte v chladničke odpočívať 8 hod. Keď tak spravíte ráno, večer môžete chrumkať krekry. Rozmixujte všetko v mixéri. A hotovo!
K týmto jedlám sa vám horčica zíde
FAQ
- Musím použiť šalotku? Nie, stačí aj obyčajná žltá cibuľa.
- Musím použiť víno? Nie, môžeš nahradiť vodou
- Musí sa zmes odležať 8 hodín? Áno, tento čas je naozaj dôležité dodržať
- Ako dlho vydrží horčica v chladničke? Vydrží aj mesiace, ak by sa začala oddeľovať alebo meniť farbu, nejedzte ju.
- Čo keď nemám čierne semienka? Môžeš použiť len žlté, čierne dávajú štipľavosť, tak tá tvoja verzia bude viac sladká
Budeme potrebovať
- 2 PL čiernych horčičných semien
- 4 PL žltých horčičných semien
- 1/3 hrnčeka jablčného octu
- 1/4 hrnčeka suchého bieleho vína alebo vody
- 1 PL šalotky nakrájanej nadrobno
- 3/4 čl himalájskej soli
- štipka korenia 4 farieb
Ako na to
- Dajte horčičné semienka, soľ, korenie, šalotku do misky a premiešajte
- Pridajte ocot a víno alebo vodu
- Prikry a daj do chladničky na 8 hodín
- Vlož do mixéra a vymixuj na hladkú zmes
- Skladuj v chladničke od 2 týždňov po dva mesiace.