Špenát chvíľu poduste

Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 1/2 konz. kokosového mlieka
  • 1 konzervu šošovice
  • 2 cesnaky
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 ČL červenej curry pasty
  • 1/2 ČL curry korenia
  • 1/2 ČL chilli fliačkov
  • štipka kurkumy
  • olivový olej
  • 2 hrste čerstvého špenátu

Ako na to:

  1. Na panvici si rozohrejeme olej.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a popražíme.
  3. K zmesi pridáme curry pastu a kokosové mlieko. Miešame, kým sa všetko neprepojí.
  4. Pridáme kurkumu a curry korenie.
  5. Keď mlieko vrie, dáme doň riadne premytú konzervu šošovice.
  6. Necháme chvíľu prevrieť, pridáme chilli, čerstvý špenát a stiahneme oheň.
  7. Zakryjeme pokrievkou a necháme špenát podusiť pár minút.
ŠOŠOVICOVÉ CURRY
Šošovicové curry

P.S.: Ak ste tento recept vyskúšali, nezabudnite sa ním pochváliť a označte nás na IG @rejoy.sk s hashtagom #rejoyfood pre znovunájdenie radosti z jedla.

PS 2: Pre osobnejší kontakt nás sledujte na Facebooku a dajte si posielať náš newsletter. Každý týždeň vám dáme vedieť niečo nové a čo máme nové 🙂