Studený farfalle šalát s fazuľou a kukuricou (vegan)
Pre koho grilky moc nie sú a jedlá z grilu neobľubuje, pre toho tu mám skvelý studený šalát z cestovín farfalle plný vitamínov s ľahučkou omáčkou, po ktorom zaručene neupadneš do food kómy.
budete potrebovať:
- 150g cestovín farfalle
- 9 cherry paradajok prekrojených napolovicu
- 1/2 hrnčeka kukurice (mala som mrazenú)
- 1/2 hrnčeka fazule z konzervy alebo uvarenú vopred
- avokádo
- 1/2 kápie alebo žltej papriky
- 1 /2 červenej cibule alebo jarné cibuľky
- petržlenovú vňať alebo koriander
- konopné semienka, prípadne lahôdkové droždie
Na zálievku:
- 1 PL limetkovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 čl mletej rasce
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 1 PL jablčného octu
- 1 trochu ďatlového sirupu
- 1 PL vody
- 1-2 strúčiky cesnaku nasekaného
- čierne korenie
- soľ
ako na to:
- Farfalle uvarte podľa návodu. Ja som mala cestoviny z tvrdej pšenice z Lidla. Tie sa varia od 13 do 15 min, podľa toho, akú tvrdosť máte radi. Kým sa cestoviny varia nakrájajte si všetky ingrediencie na šalát. Paradajky na polovicu, cibuľu nadrobno, avokádo na polovičku a potom diagonálne na kocky, papriku na malé kocočky.
- Zmiešajte si všetky suroviny na zálievku v stredne veľkej miske metličkou.
- Uvarené cestoviny preceďte a prelejte studenou vodou, aby ste ich zbavili škrobu. Primiešajte ich do zálievky a zmiešajte všetky ostatné suroviny. Dajte do chladničky schladiť.
- Šalát podávajte a jedzte studený 🙂
TIP
„Fazuľu si varím dopredu a uvarenú si dám do mrazničky, aby som ju mohla hocikedy použiť do varenia. Snažím sa takto nekupovať konzervy. .“
Lahôdkové droždie je niečo ako syr pre vegánov. Zoženiete ho v zdravých obchodoch. Môj najobľúbenejší je od Vitalvibe. Je dokonca obohatený o B12. Rovnako zoženiete aj konopné semienka.
Ak ste tento recept pripravili a chutil vám, označte nás na Instagrame @rejoy.sk s hashtagom #rejoyfood nech sa môžme pokochať a prezdieľať vašu šikovnosť.