Niečo k telke, z čoho nebudeš mať brucho ako Obelix? A v chladničke je len zelenina? Tak si vyber tú buľvu zeleru, čo tam skrývaš už druhý týždeň na zeleninovú polievku a sprav si z neho hranolky.

Prečo zeler

Možno sa to nezdá, ale táto nie veľmi krásna zelenina má skutočne veľa účinkov na naše zdravie. Tak napríklad:

Čo budeme potrebovať:

Ako na to

  1. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolky
  2. Rozohrejeme rúru na 220 st.
  3. Do misy dáme nakrájané hranolky, pridáme olivový olej, korenie od oka a podľa chuti a poriadne premiešame. Ak máte radi pikantné pridajte si aj kajenské korenie.
  4. Pečte 30- 40 min a po desiatich minútach popretáčajte. Hranolky ukladajte tak, aby sa vzájomne nedotýkali. Vtedy sa nepečú, ale dusia a sú potom mľandravé a mäkké.
  5. Vychutnajte si ich teplé 🙂

Zeler môžete použiť aj ako náhradu zemiakov vo vianočnom majonézovom šaláte. Šalát bude ľahší a možno si to ani nikto nevšimne 🙂